Trei proiecte depuse prin programul național „Anghel Saligny”

Prin Programul Naţional ”Anghel Saligny”, au fost depuse trei proiect în valoare totală de 43,9 milioane de lei (8,85 milioane de euro).
Aceste proiecte vizează reabilitarea unor străzi din satele Jidvei, Bălcaciu, Feisa şi Veseuş, asfaltarea integrală a satului Căpâlna de Jos, asfaltarea drumului comunal (DC 29) care face legătura cu satul Veseuş şi înfiinţarea reţelei de canalizare în satul Veseuş.
Proiecte au fost depuse la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, după ce au fost aprobate în sedinţa extraordinară a Consiliului Local Jidvei de la începutul acestei luni.
“Construire reţea de apă uzată şi staţie de epurare în sat Veseuş, Comuna Jidvei, judeţul Alba”, este proiectul care are cea mai mare valoare şi reprezintă înfiinţarea reţelei de canalizare în localitatea Veseuş, având o valoare de 19,1 mil. de lei (3,85 mil euro).
Prin proiectul “Modernizare drum Comunal “DC 29” şi străzi în localităţile Jidvei, Veseuş, Feisa, Bălcaciu în Comuna Jidvei, judeţul Alba”, vor fi asfaltate străzi şi drumuri comunale pe o lungime totală de 8,2 km.
Datorită acestui proiect, va fi reabilitat şi drumul care leagă drumul judetean (DJ 107) de satul Veseuş, pe o lungime de aproximativ 5 km. Valoarea proiectului este de 18,1 milioane de lei (3,65 mil. de euro).
Urmare a finalizării lucrărilor de înfiinţare a reţelei de canalizare în satul Căpâlna de Jos şi a nevoii de reabilitare şi modernizare a drumurilor din localitate, am depus un proiect care vizează modernizarea tuturor stăzilor din satul Căpâlna, în valoare de 6,7 milioane de lei (1,35 mil. de euro), lungimea totală a acestora fiind de 4,3 km.