Recepție lucrări „Modernizare infrastructură rutieră”

Printr-un proiect de peste 10 milioane de lei, finanțat prin PNDL, s-au modernizat 16 kilometri de drumuri în Comuna Jidvei.

Este vorba despre modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere a mai multor străzi, lucrare multianuala, care a început în vara anului 2018 și s-a finalizat în toamna acestui an. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 10.750.000 de lei, din care puțin peste 400.000 au fost suportați din bugetul local. În cadrul acestui proiect s-au asfaltat mai multe străzi din comună: Unirii, Perilor, Iuliu Maniu, Viilor și Morii, circa 6 kilometri de drumuri în localitatea Jidvei, dar și din satele aparținătoare: Feisa- 3,62 km, Veseuș- 5,83 km și Bălcaciu- 0,84 km. De precizat faptul că în localitatea Bălcaciu majoritatea străzilor erau deja asfaltate, astfel încât, prin acest proiect au fost rezolvate porțiuni rămase neacoperite cu covor asfaltic.

Lațimea drumurilor modernizate variază între 3 și 5,5 metri, în funcție de stradă. În satele Jidvei și Feisa, pe lângă asfaltări, s-a reușit și amenajarea șanțurilor cu rigole și podețe.

 

Sursa: Ziarul Unirea (Daniela Stoia)