Smart Village Jidvei- pe calea spre digitalizarea aparatului administrativ

Primăria Jidvei, condusă de Alin Trif, s-a alăturat comunităţii Smart Village, iniţiate de Asociaţia Română pentru Smart City. Implementarea kitului Smart Villagea, început cu verticala Smart Governance, prin implementarea aplicaţiei City Manager, furnizată de o companiei din Sibiu.

Potrivit lui Alexandru Vereş, specialist comunicare în cadrul instituţiei, încă de anul trecut, cei aproximativ 5300 de cetăţeni din comuna beneficiază de acces în timp real la informaţii de interes public, posibilitatea de a verifica statusul documentelor online, un site web oficial al instituţiei cu date complete şi informaţii utile. O aplicaţie utilă integrată în sistemul modular City Manager este registratura electronică- o soluţie care oferă control total asupra documentelor din primărie, accesibilă rapid şi de oriunde cu conexiune la internet.

Dintre funcţiile acestei aplicaţii amintim: alerte pentru documente care se apropie de termenul de soluţionare, acces la fluxul şi istoricul oricărui document, arhivarea electronică în CLOUD a tuturor documentelor inregistrate, posibilitatea de a repartiza documentul în lucru către persoana desemnată din cadrul primăriei, evidenţa registrelor pe categorii, posibilitatea de a tipări registrele şi procesele verbale din sistem. O altă caracteristică a aplicaţiei City Manager este publicarea automată a documentelor de interes public pe site-ul instituţiei direct din program, pe diverse categorii de interes public, în câteva minute, fără a mai fi nevoie de intervenţia unui om de IT sau extern. Prin aceasta funcţie se creează o clasificare clară a informaţiilor de interes public pe care instituţia este obligată să le comunice.

 

Sursa: Ziarul Unirea